Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Ο Θάτσι «γράφει» το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ!

Ο πρόεδρος τους Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δεν ενδιαφέρεται για τις επιφυλάξεις της κυβέρνησής του, τις ανησυχίες των Δυτικών και ακόμη λιγότερο για την αγανάκτηση των Σέρβων. Για τον πρώην αντάρτη του UCK, έχει έρθει ο καιρός η μικρή χώρα του να αποκτήσει στρατό.

Πρώην σερβική επαρχία, το Κόσοβο κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008, μια δεκαετία μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας που διεξήγαγαν οι αλβανοί αντάρτες του UCK εναντίον των δυνάμεων του Βελιγραδίου (1998-99, 13.000 νεκροί). Μετά τους δυτικούς βομβαρδισμούς της Σερβίας, που έβαλαν τέλος σ’ αυτή τη σύγκρουση, η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου εξασφαλίζεται από μια πολυεθνή δύναμη που διοικείται από το ΝΑΤΟ.
Αυτό δεν είναι αρκετό για τον πρόεδρο Θάτσι, ο οποίος αιφνιδίασε τους πολιτικούς συμμάχους του και τον αμερικανό προστάτη του ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός στρατού, χωρίς να περάσει από μια συνταγματική αναθεώρηση.

Αυτή θα απαιτούσε τη συμφωνία των βουλευτών της Srpska Lista, του κόμματος της σερβικής μειονότητας (120.000 κάτοικοι σε 1,8 εκατομμύριο). Το σχέδιο αυτό, που σύμφωνα με τον Θάτσι δικαιολογείται από…
η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.