Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Άρχισε το… σεργιάνι το Barbaros (pics).

barbarosfdg

Άρχισε τις παράνομες έρευνες το Barbaros – Τίθεται σε ισχύ η NAVTEX – Μια ακόμη πρόκληση των Τούρκων – Κάνει τον «κινέζο» ο Ακιντζί
Ξεκίνησε τις παράνομες έρευνες του στην περιοχή του Κόλπου της Αμμοχώστου το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros.

Σε ισχύ η NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία με την οποία επιχειρείται η δέσμευση περιοχής που εκτείνεται από τον κόλπο της Αμμοχώστου μέχρι το ύψος του ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα, στην Καρπασία, για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών.
screenhunter_7192-apr-21-15-06
barbaroskypros
Πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, από το ερευνητικό πλοίο “BARBAROS HAYREDDIN PAŞA” και το υποστηρικτικό πλοίο “BRAVO SUPPORTER”.
Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση των Τούρκων η οποία υποσκάπτει τις προσπάθειες στο Κυπριακό.
Με άλλες δύο ΝAVTEX, η Τουρκία ανακοίνωσε, επίσης, στρατιωτικές ασκήσεις ανοικτά της Κερύνειας.
Κάνει τον… «Κινέζο» ο Ακιντζί
Το όλο θέμα τέθηκε στο τραπέζι κατά την χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι στην αρχή της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θέλησε να αναφερθεί στο θέμα της Navtex που εξέδωσε η Τουρκία και μετέφερε τις ανησυχίες του, λέγοντας ότι αυτή η κίνηση δεν συνάδει με την καλή θέληση και δεν συμβάλλει στο να δημιουργηθεί θετική ατμόσφαιρα.
Απάντησε, είπε, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο λόγος που εκδόθηκε αυτή η Navtex λέγοντας ότι πηγάζει από τη θέληση της ε/κ πλευράς με επιμονή και πείσμα να προχωρήσει μονομερώς στις έρευνες για το φυσικό αέριο “όπου ξεκάθαρα και σαφώς έχουμε κι εμείς μερίδιο”.
cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.