Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Μεγάλη αποκάλυψη για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου!


Τι είχε ζητήσει ο πιλότος λίγο πριν την απογείωση.
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου H1-1U. Το τελικό πόρισμα δεν έχει βγει, αν και οι ειδικοί αναμένουν ότι η κατάθεση της επιζήσασας Β. Πλεξίδα θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί η είδηση της εφημερίδας "Δημοκρατία" σύμφωνα με την οποία, ο πιλότος του ελικοπτέρου είχε ζητήσει από την 1η Στρατιά άδεια για να πραγματοποιήσει την πτήση στις 10 το πρωί (αντί στις 07:30) λόγω της πρόγνωσης του καιρού, η άδεια όμως αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν δόθηκε ποτέ.
Πηγές της "Εφημερίδας των Συντακτών" αναφέρουν ότι στους πτητικούς χάρτες της Πολεμικής Αεροπορίας, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται άκρως επικίνδυνη για εναέρια μέσα και για αυτό ως όριο ασφαλείας πτήσης είναι τα 7.200 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Ωστόσο, το ελικόπτερο πετούσε περίπου στα 3.500 πόδια και με δεδομένη τη νέφωση, η βάση της οποίας ήταν σε ύψος μόλις 500 ποδών από το έδαφος, έμπειροι αξιωματικοί της Αεροπορίας ανέφεραν ότι η πτήση ήταν παρακινδυνευμένη και γι” αυτό θα πρέπει να εκτιμηθεί πρώτα ο βαθμός αναγκαιότητάς της και μετά να διερευνηθεί αν σημειώθηκε κάποιο λάθος από τους χειριστές του ελικοπτέρου, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πετούν σε χαμηλό έδαφος.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.