Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Το ΝΑΤΟ μπορεί να «αποτρέψει» τη Ρωσία, λέει ο Ρουμάνος πρόεδρος εν μέσω ασκήσεων στην Αν. Ευρώπη.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι σε θέση να αποτρέψουν τη Ρωσία και το κάνουν ήδη κάνοντας ασκήσεις στην ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Ιωάννης καθώς επισκέφθηκε το χώρο των ασκήσεων που διοργάνωσε το ΝΑΤΟ με αρκετές χώρες εταίρους στη Ρουμανία.NATO can ‘deter’ Russia, Romanian president says amid drills in E. Europe (VIDEO)
Οι ασκήσεις είναι "ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι οι στρατιώτες μας δεν μιλούν μόνο μεταξύ τους, είναι ικανοί όταν είναι απαραίτητο να αγωνιστούν μαζί", ανέφερε ο Ιωάννης στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ruptly. Ο ηγέτης επισκέφθηκε τη σειρά ασκήσεων Cincu στη βορειοδυτική Ρουμανία, όπου διεξάγονται στρατιωτικές ασκήσεις από το ΝΑΤΟ και τις χώρες εταίρους.
Ερωτηθείς αν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη Ρωσία, ο πρόεδρος δήλωσε: "Φυσικά θα μπορούσαν. Νομίζω ότι το κάνουν. "

Περίπου 5.000 στρατιώτες τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από τους εταίρους του, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και της Αρμενίας, συμμετέχουν στις ασκήσεις στη Ρουμανία, που παρακολουθούν ο Ιωάννης και ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Πέτρος Παύλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.